BREAKING NEWS
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

PSB buka pintu

 
KUCHING: Parti Sarawak Bersatu membuka pintu kepada bekas pemimpin dan ahli PKR untuk menyertai parti berkenaan untuk ke arah Sarawak yang baharu dan lebih baik.

Presiden Parti Sarawak Bersatu (PSB) Dato Seri Wong Soon Koh berkata, pihaknya juga akan bekerjasama dengan parti-parti pembangkang yang berfikiran sama dalam pilihan raya negeri akan datang supaya dapat memenangi kerusi majoriti untuk membentuk Kerajaan Negeri seterusnya dan mulakan pelaksanaan visi bersama kita untuk Sarawak. 

"Dalam perbincangan, kami telah bersetuju dengan YB Baru dan YB See bahawa walaupun kami telah mengenal pasti calon untuk majoriti kerusi DUN.

"Ini akan menjadi permulaan Sarawak mempunyai suara yang nyata dan berkesan dalam pilihan raya Parlimen akan datang dan merebut kembali tempat kita yang sah di Persekutuan," katanya pada sidang media di Kuching hari ini.

Soon Koh berkata, PSB akan bekerja keras dan bekerjasama untuk kepentingan umum dan harapan sejarah dan rakyat Sarawak.

Beliau mengalu-alukan Baru Bian dan Chee How dan semua bekas pemimpin dan ahli PKR yang menyertai PSB.

"Kami, pemimpin PSB telah mengadakan beberapa siri perbincangan dengan YB Baru Bian dan YB See sejak beberapa bulan kebelakangan ini yang memfokuskan terutamanya pada jalan ke hadapan untuk kita membawa perubahan yang nyata ke Sarawak dan membuat perbezaan yang bermakna dalam kehidupan masyarakat Sarawak.

"Pada perbincangan kami, kami mendapati bahawa kami mempunyai aspirasi bersama untuk masa depan Sarawak.

"Visi Harapan YB Baru Bian merangkumi objektif parti kami untuk menjadikan Sarawak sebuah masyarakat yang benar-benar berbilang kaum di mana semua rakyat Sarawak diberi peluang yang sama untuk hidup dan makmur.

"Kami komited untuk masyarakat berbilang kaum, agama, pelbagai budaya dan ideologi Sarawak yang tidak membezakan orang berdasarkan bangsa, agama dan budaya dan kami percaya bahawa pembinaan masyarakat Sarawak yang progresif dan stabil dapat hanya berdasarkan kesamarataan, keadilan dan saling menghormati antara semua masyarakat," katanya.

Mahu lebih banyak info? Join channel Telegram Gagodaily

« PREV
NEXT »