BREAKING NEWS
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Katak bijak melompat dari PKR


KUCHING: Saya adalah katak yang baik. Demikian kata Ahli Parlimen Selangau, Sarawak Baru Bian menjelaskan jolokan nama katak selepas keluar dari PKR apabila menyertai Parti Sarawak Bersatu (PSB) hari ini.

Beliau berkata, seseorang harus bijak memilih walaupun dalam perjuangan politik.

"Anda akan bodoh untuk tinggal bersama mereka. Apabila itu berlaku dan semasa anda pergi, mereka memanggil anda katak.

“Itu katak yang baik. Katak yang pintar akan melompat, katak yang bodoh akan tinggal. Kita harus bijak dan berhemah, walaupun dalam perjuangan politik, ”katanya.

Baru menegaskan, dia tidak mempunyai pilihan lain kerana pemimpin PKR telah menyimpang dari meneruskan misi dan visi parti tersebut.

Baru mengatakan bahawa dia pergi bersama bekas timbalan presiden PKR, Datuk Seri Azmin Ali kerana dia kelihatan sebagai pemimpin yang baik yang dapat membawa perubahan, menunaikan janji dan sebagainya.

"Tetapi pada akhirnya, anda melihat pilihan yang dibuatnya. Anda tahu bahawa saya telah meninggalkan kumpulan (Azmin) pada minit-minit terakhir kerana apa yang mereka putuskan bukanlah yang saya percayai, bekerjasama dan bekerjasama dengan Umno dan PAS," katanya.

Mengenai Ahli Parlimen Saratok, Ali Biju dan Ahli Parlimen Puncak Borneo Willie Mongin yang kini menjadi timbalan menteri dalam kerajaan persekutuan Perikatan Nasional (PN) katanya, dia telah mengadakan beberapa perbincangan sebelum ini. 
|
"Saya telah memberi alasan kepada mereka (untuk bergabung dengan PSB). Mereka cukup matang secara politik untuk membuat keputusan untuk diri mereka sendiri," katanya.

Mahu lebih banyak info? Join channel Telegram Gagodaily

« PREV
NEXT »